bewaar
Currysoep met visballetjes
Currysoep met visballetjes
bewaar

Currysoep met visballetjes

Geen gehaktballetjes, maar visballetjes. Mét rode curry en verse groenten.

40 min. bereiden
pittig
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

diepvries kabeljauwfilet

1

limoen

2

bosuitjes

30 g

Fairtrade Original Thaise rode curry kruidenpasta

2 el

maizena

15 g

verse koriander

2 el

vissaus

125 g

Fairtrade Original Thaise rijstnoedels van witte rijst

1 el

zonnebloemolie

70 g

Fairtrade Original Thaise Tom Kha soep kruidenpasta

400 ml

Fairtrade kokosmelk in blik

1 liter

kraanwater

250 g

Thaise wokgroente

200 g

verse peultjes

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Geen gehaktballetjes, maar visballetjes. Mét rode curry en verse groenten.

Aan de slag

1

Halveer de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de vis in stukjes en doe in de keukenmachine. Voeg de rode curry pasta, maizena, de helft van de koriander, de helft van de gesneden bosui, de vissaus en de helft van het limoensap toe. Draai tot een glad mengsel. Schep in een kom en roer een keer goed door. Maak er met vochtige handen 20 balletjes van.

2

Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een soeppan en fruit de Tom Kha kruidenpasta 2 min. op laag vuur. Voeg de kokosmelk en het water toe en breng tegen de kook aan. Doe dan de visballetjes, Thaise wokgroenten en de peultjes erbij. Houd 6 min. tegen de kook aan tot de visballetjes gaar zijn. Breng op smaak met de rest van het limoensap. Verdeel de rijstnoedels over ruime kommen en schep de soep erop. Snijd de rest van de koriander grof. Strooi de bosui en koriander over de soep.