Ge­le cur­ry met lin­zen, pa­pri­ka & mal­se kip

Vul je bord met de beste Aziatische smaken.

(8) waardeer
hoofdgerecht Vul je bord met de beste Aziatische smaken. 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst in 8 min. gaar. Giet af en laat staan tot gebruik.
  2. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de uien in halve ringen. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne repen. Snijd de kipdijfilet in repen en de koriander grof.
  3. Verhit de olie in de hapjespan of wok en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de gember, ui en kip toe en bak al omscheppend 3 min. Voeg de paprika en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 5 min. zachtjes stoven tot de kip gaar is.
  4. Laat de linzen uitlekken, voeg toe en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de curry met de koriander en serveer de rijst erbij.

bereidingstip:

Je kunt de curry al 1 dag van tevoren maken. Verwarm de curry op laag vuur en bestrooi met de koriander en serveer de rijst erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 33 2018 , Allerhande Box Week 18 2019

Gele curry met linzen, paprika & malse kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­le cur­ry met lin­zen, pa­pri­ka & mal­se kip

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst in 8 min. gaar. Giet af en laat staan tot gebruik.

2
2
  • 4 cm verse gember
  • 2 rode uien
  • 2 rode paprika's
  • 1 gele paprika

Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de uien in halve ringen. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne repen.

3
3
  • 370 g kipdijfilet
  • 15 g verse koriander

Snijd de kipdijfilet in repen en de koriander grof.

4
4
  • 2 el arachideolie
  • 70 g Fairtrade gele curry kruidenpasta

Verhit de olie in de hapjespan of wok en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de gember, ui en kip toe en bak al omscheppend 3 min.

5
5
  • 400 ml kokosmelk

Voeg de paprika en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 5 min. zachtjes stoven tot de kip gaar is.

6
6
  • 400 g linzen in blik

Laat de linzen uitlekken, voeg toe en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de curry met de koriander en serveer de rijst erbij.

bereidingstip:

Je kunt de curry al 1 dag van tevoren maken. Verwarm de curry op laag vuur en bestrooi met de koriander en serveer de rijst erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.