bewaar
Bloemtortilla's gevuld met kip
Bloemtortilla's gevuld met kip
bewaar

Bloemtortilla's gevuld met kip

45 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kipfilet

½ liter

kippenbouillon

100 ml

olie

2

uien

2 teentjes

knoflook

1 blik

tomatenblokjes

3 eetlepels

jalapeñopeper

8

bloemtortilla's

½ zakje

verse koriander

125 ml

zure room

Aan de slag

Kipfilets in bouillon leggen en in 15 min. tegen de kook aan gaar laten worden. Kipfilets uit bouillon nemen en met vork kippenvlees in draadjes trekken. In wok 1 el olie verhitten. Ui en knoflook 3 min. fruiten. Tomatenblokjes en jalapeñopeper toevoegen en op hoog vuur 5 min. bakken tot dikke saus ontstaat. Van vuur af kip erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout. Tortilla's op werkvlak leggen en kipmengsel erop scheppen. Zijkanten over vulling vouwen en tortilla’s oprollen. In grote koekenpan laag olie verhitten en 4 tortilla’s tegelijk in 4-5 min. goudbruin bakken, halverwege keren. Tortilla's op keukenpapier laten uitlekken. Zo nog 4 tortillarolletjes (flautas) bakken. Flautas op vier borden leggen en garneren met koriander en flinke lepel zure room. Lekker met groene rijst en guacamole.