Gerookte kiprollade met bloemtortilla's
bewaar
bewaar

Gerookte kiprollade met bloemtortilla's

50 min. bereiden
1 uur wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Kiprollade in passende schaal leggen. In kommetje olie, limoensap, knoflook, Mexicaanse kruiden en kaneelpoeder door elkaar kloppen. Rollade rondom met marinade bestrijken en in schaal leggen. Schaal afdekken en rollade in koelkast ca. 1 uur marineren. Rookspaanders (50 g) 1 uur in ruim koud water weken.

Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Rookspaanders laten uitlekken en over gloeiende houtskool verdelen. Kiprollade boven lekbak op rooster leggen, deksel op barbecue zetten en rollade in ca. 40 min. gaar en goudbruin grillen. Rollade op plank leggen, afdekken met aluminiumfolie of halfronde deksel en 5 min. laten rusten. Intussen tortilla's op barbecue verwarmen tot ze soepel zijn. Kiprollade in dunne plakken snijden. Op tortilla's plakken rollade en plakken avocado leggen. Naar smaak zure room en tomatensalsa erop scheppen en koriander erover strooien. Tortilla's oprollen en uit de hand eten.

Voor de recepten van geroosterde of pittige tomatensalsa zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek.

algemeenOnmisbaar bij indirect grillen: een lekbak. U kunt een speciale lekbak kopen, maar een met aluminiumfolie beklede lage bakvorm of een aluminium wegwerpschaal met daarin een laagje water werkt net zo goed. De lekbak is er om braadvocht op te vangen. Die gaat met een bodempje water erin midden op het onderrooster. Voor de indirecte grillmethode worden altijd houtskoolbriketten gebruikt. Stapel aan beide kanten van de lekbak briketten. Steek er wat aanmaakblokjes tussen of spuit er aanmaakgel over. Steek de briketten aan. Wacht tot ze gloeien. Leg het eten midden op het bovenrooster, boven de lekbak. Deksel erop. Wacht net zolang als het recept aangeeft. De hitte circuleert, dus het voedsel hoeft niet gekeerd. Geduld, geduld. Niet steeds onder het deksel kijken, want dat verstoort de warmtecirculatie- en dan duurt het nog langer.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gerookte kiprollade met bloemtortilla's

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig