bewaar
Kruidige wortelsoep met gerookte kip
Kruidige wortelsoep met gerookte kip
bewaar

Kruidige wortelsoep met gerookte kip

Romig soepje met witte wijn en gebakken groenten.

25 min. bereiden
194waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 liter

kraanwater

500 g

winterpeen

2

kippenbouillontabletten

1

ui

1

rode paprika

2 stengels

bleekselderij

120 g

kipfilet fumé

2 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

1 el

Mexicaanse kruiden

150 ml

droge witte wijn

125 ml

zure room

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Romig soepje met witte wijn en gebakken groenten.

Aan de slag

1

Breng in een pan het water aan de kook. Snijd de wortels in stukjes. Voeg de bouillontabletten en de wortel aan het water toe en laat ca. 15 min. koken.

2

Snipper intussen de ui. Snijd de paprika en de bleekselderij in stukjes. Snijd de kip in stukjes. Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui ca. 2 min. Voeg de bleekselderij en de paprika toe en bak ca. 5 min. al omscheppend. Pers de knoflook uit boven het mengsel. Voeg de Mexicaanse kruiden toe en schep even om.

3

Voeg de gebakken groeten en de wijn aan de bouillon toe en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Schep de kip erdoor. Verdeel de soep over de kommen en schep in elke kom 1 el zure room.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.