Kruidige wortelsoep met gerookte kip
Romig soepje met witte wijn en gebakken groenten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 liter kraanwater
- 500 g winterpeen
- 2 kippenbouillontabletten
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 2 stengels bleekselderij
- 120 g kipfilets fumé
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 el Mexicaanse kruiden (zakje)
- 150 ml droge witte wijn
- 125 ml zure room (bekertje)
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Breng in een pan het water aan de kook. Snijd de wortels in stukjes. Voeg de bouillontabletten en de wortel aan het water toe en laat ca. 15 min. koken.
- Snipper intussen de ui. Snijd de paprika en de bleekselderij in stukjes. Snijd de kip in stukjes. Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui ca. 2 min. Voeg de bleekselderij en de paprika toe en bak ca. 5 min. al omscheppend. Pers de knoflook uit boven het mengsel. Voeg de Mexicaanse kruiden toe en schep even om.
- Voeg de gebakken groeten en de wijn aan de bouillon toe en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Schep de kip erdoor. Verdeel de soep over de kommen en schep in elke kom 1 el zure room.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 225 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 13 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 1.365 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Kruidige wortelsoep met gerookte kip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kruidige wortelsoep met gerookte kip
- 1 liter kraanwater
Breng in een pan het water aan de kook.
- 500 g winterpeen
Snijd de wortels in stukjes.
- 2 kippenbouillontabletten
Voeg de bouillontabletten en de wortel aan het water toe en laat ca. 15 min. koken.
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 2 stengels bleekselderij
- 120 g kipfilets fumé
Snijd de kip in stukjes.
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 tenen knoflook
Pers de knoflook uit boven het mengsel.
- 1 el Mexicaanse kruiden
Voeg de Mexicaanse kruiden toe en schep even om.
- 150 ml droge witte wijn
Voeg de gebakken groeten en de wijn aan de bouillon toe en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.
- 125 ml zure room
Schep de kip erdoor. Verdeel de soep over de kommen en schep in elke kom 1 el zure room.