Risotto met erwten, winterpeen, knolselderij en rookworst
Dat koken uit voorraad vaak ook een kwestie is van durven combineren, bewijst deze bijzonder lekker samengestelde risotto.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 knolselderij
- 250 g winterpeen
- 2 rode uien
- 1 liter kraanwater
- 1 kippenbouillontablet
- 2 el traditionele olijfolie
- 300 g risottorijst
- 100 ml droge witte wijn
- 250 g magere rookworsten
- 300 g diepvries tuinerwten
Advertentie
Bereiden
- Schil en snijd de knolselderij in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Halveer de peen in de lengte en snijd in plakjes van ½ cm. Snipper de uien.
- Breng het water met het bouillontablet aan de kook en houd warm op laag vuur.Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 2 min. op laag vuur.
- Draai het vuur naar middelhoog, voeg de peen en knolselderij toe aan de ui en bak 2 min. mee. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer tot deze bijna helemaal is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is.Dit duurt ca. 20 min. Voeg na 15 min. de worst en erwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Brunoise snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 620 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 83 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 1.285 mg
- vezels 17 g
Ook te zien in
Risotto met erwten, winterpeen, knolselderij en rookworst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Risotto met erwten, winterpeen, knolselderij en rookworst
- 1 knolselderij
- 250 g winterpeen
- 2 rode uien
- 1 liter kraanwater
- 1 kippenbouillontablet
Breng het water met het bouillontablet aan de kook en houd warm op laag vuur.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 2 min. op laag vuur.
Draai het vuur naar middelhoog, voeg de peen en knolselderij toe aan de ui en bak 2 min. mee.
- 300 g risottorijst
- 100 ml droge witte wijn
Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer tot deze bijna helemaal is opgenomen.
Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is.
- 250 g magere rookworsten
- 300 g diepvries tuinerwten
Dit duurt ca. 20 min. Voeg na 15 min. de worst en erwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.