bewaar
Groene risotto met pesto
Groene risotto met pesto
bewaar

Groene risotto met pesto

Voor de Italianen dagelijkse kost, voor ons een pure traktatie (met lekker veel groente).

30 min. bereiden
202waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

250 g

risottorijst

150 ml

droge witte wijn

600 ml

water

1

rode paprika

5 el

pesto alla Genovese

450 g

diepvries tuinerwten

50 g

geraspte Parmezaanse kaas

3

bosuien

Voor de Italianen dagelijkse kost, voor ons een pure traktatie (met lekker veel groente).

Aan de slag

1

Verhit de olie in een braadpan. Bak de rijst ca. 3 min. tot de korrels glanzen. Voeg de wijn en het water toe en breng op middelmatig vuur aan de kook. Kook de rijst onafgedekt ca. 20 min. Roer af en toe.

2

Was intussen de paprika, maak schoon en snijd in blokjes. Voeg de pesto, paprika, doperwten en de helft van de kaas toe aan rijst. Warm al roerende nog ca. 5 min. mee. De risotto is klaar als het vocht bijna is opgenomen.

3

Maak de bosuitjes schoon en snijd in reepjes. Strooi over de risotto. Serveer direct in diepe borden. Bestrooi aan tafel met de rest van de kaas en wat versgemalen peper. Lekker met tomatensalade.