Ri­sot­to met kip en groen­ten

Risotto zoals de Italianen 'm in de winter eten: met bleekselderij, peen, ui en kip.

(606) waardeer
italiaans hoofdgerecht Risotto zoals de Italianen 'm in de winter eten: met bleekselderij, peen, ui en kip. 4 personen
3 606

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en houd warm op laag vuur. Snipper de ui. Schil de wortel en snijd samen met de bleekselderij in blokjes. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem en bak de kipfilet met peper en zout op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin.
  2. Schep de kip uit de pan op een bord. Fruit de ui, wortel en bleekselderij 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de rijst toe en bak 3 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg steeds een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt. Voeg na 10 min. de kip toe aan de risotto.
  3. Roer de rest van de boter en de helft van de kaas door de risotto als deze beetgaar is en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de risotto 5 min. met de deksel op de pan staan. Bestrooi met de rest van de kaas.

Tip:

Bekijk de instructievideo: Risotto maken.

video

Ri­sot­to ma­ken

kookles - 04:45 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 64 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met kip en groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met kip en groen­ten

1
1
  • 1 liter water
  • 2 kippenbouillontabletten

Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en houd warm op laag vuur.

2
2
  • 1 middelgrote ui
  • 250 g winterpeen
  • 1 stengel bleekselderij

Snipper de ui. Schil de wortel en snijd samen met de bleekselderij in blokjes.

3
3
  • 35 g ongezouten roomboter
  • 300 g kipfiletblokjes

Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak de kipfilet met peper en zout op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin.

4
4

Schep de kip uit de pan op een bord. Fruit de ui, wortel en bleekselderij 5 min. in het achtergebleven bakvet.

5
5
  • 300 g risottorijst

Voeg de rijst toe en bak 3 min. tot de korrels glazig zijn.

6
6
  • 75 ml droge witte wijn

Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg steeds een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen.

7
7

Herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.

8
8

Voeg na 10 min. de kip toe aan de risotto.

9
9
  • 35 g ongezouten roomboter
  • 20 g geraspte Parmezaanse kaas

Roer de rest van de boter en de kaas door de risotto als deze beetgaar is en breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 20 g geraspte Parmezaanse kaas

Laat de risotto 5 min. met de deksel op de pan staan. Bestrooi met de rest van de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.