bewaar
Risotto met kip en groenten
Risotto met kip en groenten
bewaar

Risotto met kip en groenten

Risotto zoals de Italianen 'm in de winter eten: met bleekselderij, peen, ui en kip.

45 min. bereiden
612waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 liter

water

2

kippenbouillontabletten

1

middelgrote ui

250 g

winterpeen

1 stengel

bleekselderij

70 g

ongezouten roomboter

300 g

kipfiletblokjes

300 g

risottorijst

75 ml

droge witte wijn

40 g

geraspte Parmezaanse kaas

Risotto zoals de Italianen 'm in de winter eten: met bleekselderij, peen, ui en kip.

Aan de slag

1

Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en houd warm op laag vuur. Snipper de ui. Schil de wortel en snijd samen met de bleekselderij in blokjes. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem en bak de kipfilet met peper en zout op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin.

2

Schep de kip uit de pan op een bord. Fruit de ui, wortel en bleekselderij 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de rijst toe en bak 3 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg steeds een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt. Voeg na 10 min. de kip toe aan de risotto.

3

Roer de rest van de boter en de helft van de kaas door de risotto als deze beetgaar is en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de risotto 5 min. met de deksel op de pan staan. Bestrooi met de rest van de kaas.

tip

algemeenBekijk de instructievideo: Risotto maken.

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.