Penne pesto met groene groenten
Munt duikt steeds vaker op en terecht: het geeft een frisse smaak die geen enkel ander kruid heeft.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 150 g penne (zak 500 g)
- ½ courgette
- 1 teen knoflook
- 7½ g verse munt (bakje à 15 g)
- 2 el traditionele olijfolie
- 200 g diepvries tuinerwten
- 45 g pesto alla Genovese (potje 90 g)
Lekker erbij
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de courgette in blokjes en de knoflook fijn. Snijd de blaadjes munt fijn.
- Verhit de olie in een koekenpan. Bak de knoflook en courgette 3 min. Voeg de doperwten toe en bak nog 4 min. Giet de pasta af en schep door de groenten. Voeg de pesto, fijngesneden blaadjes munt en peper naar smaak toe.
variatietip:
Bak de rest van de courgette de volgende dag in een beetje olijfolie met de rest van de munt en serveer met gebakken karbonade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 545 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 70 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 315 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Penne pesto met groene groenten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Penne pesto met groene groenten
- 150 g penne
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- ½ courgette
- 1 teen knoflook
- 7½ g verse munt
- 2 el traditionele olijfolie
- 200 g diepvries tuinerwten
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de knoflook en courgette 3 min. Voeg de doperwten toe en bak nog 4 min.
- 45 g pesto alla Genovese
Giet de pasta af en schep door de groenten. Voeg de pesto, fijngesneden blaadjes munt en peper naar smaak toe.
variatietip:
Bak de rest van de courgette de volgende dag in een beetje olijfolie met de rest van de munt en serveer met gebakken karbonade.