bewaar
Penne pesto met groene groenten
Penne pesto met groene groenten
bewaar

Penne pesto met groene groenten

Munt duikt steeds vaker op en terecht: het geeft een frisse smaak die geen enkel ander kruid heeft.

20 min. bereiden
443waarderingen

Ingrediënten

2 personen

150 g

penne

½

courgette

1 teen

knoflook

7½ g

verse munt

2 el

traditionele olijfolie

200 g

diepvries tuinerwten

45 g

pesto alla Genovese

Munt duikt steeds vaker op en terecht: het geeft een frisse smaak die geen enkel ander kruid heeft.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de courgette in blokjes en de knoflook fijn. Snijd de blaadjes munt fijn.

2

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de knoflook en courgette 3 min. Voeg de doperwten toe en bak nog 4 min. Giet de pasta af en schep door de groenten. Voeg de pesto, fijngesneden blaadjes munt en peper naar smaak toe.

variatietipBak de rest van de courgette de volgende dag in een beetje olijfolie met de rest van de munt en serveer met gebakken karbonade.