bewaar
Penne met garnalen & groenten
Penne met garnalen & groenten
bewaar

Penne met garnalen & groenten

Pesto, pijnboompitten en garnalen: meer heeft een pasta toch eigenlijk niet nodig?

15 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkorenpenne

350 g

verse haricots verts

50 ml

kookvocht

1

courgette

2 el

traditionele olijfolie

300 g

diepvries rauwe gepelde roze garnalen

80 g

pesto alla Genovese

50 g

geroosterde pijnboompitten

Pesto, pijnboompitten en garnalen: meer heeft een pasta toch eigenlijk niet nodig?

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, halveer ze en kook de laatste 4 min. met de pasta.

2

Giet af, maar vang 50 ml van het kookvocht op. Laat vervolgens goed uitlekken. Snijd ondertussen de courgette in halve schijfjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen en courgette 8 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Schep de pasta, het kookvocht en de pesto erdoor en zet het vuur uit. Garneer met de pijnboompitten en serveer direct.

combinatietipLekker met citroenpartjes.