Gar­na­len ma­ri­ne­ren

De klassieke marinade voor garnalen... Bomvol smaak!

(0) waardeer
bijgerecht De klassieke marinade voor garnalen... Bomvol smaak! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en het zeezout. Pers de citroen uit. Snijd de knoflook fijn. Snijd de helft van de peterselie heel fijn. Snijd de rest van de peterselie grof.
  2. Meng in een glazen kom of zip-lockzakje 2 el citroensap (per 4 personen) met ¾ van de olie, de knoflook, fijngesneden peterselie en chilivlokken. Voeg de garnalen toe aan de marinade en schep goed om zodat alles bedekt is. Laat 20 min. marineren in de koelkast.
  3. Doe de garnalen met de marinade in een zeef, schud goed een laat uitlekken. Bewaar de marinade. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Zorg dat de pan heet is, voeg de garnalen toe en roerbak 2 min. Blijf omscheppen. Voeg de roomboter en apart gehouden marinade toe en verhit 1 min. mee.
  4. Verdeel de garnalen over een schaal. Bestrooi met de grofgesneden peterselie.

bereidingstip:

Je kunt de garnalen ook pellen. Pel ze en maak met de punt van een scherp mesje een snee in de achterkant van de garnaal. Verwijder met het mesje voorzichtig het darmkanaal. Ga dan verder met stap 1.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 200 mg
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
April 2020

Garnalen marineren

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gar­na­len ma­ri­ne­ren

1
1
  • 450 g diepvries rauwe ongepelde reuzengarnalen
  • ½ tl zeezout

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en het zeezout.

2
2
  • ½ citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 10 g verse platte peterselie

Pers de citroen uit. Snijd de knoflook fijn. Snijd de helft van de peterselie heel fijn. Snijd de rest van de peterselie grof.

3
3
  • 3 el traditionele olijfolie
  • ½ tl chilivlokken

Meng in een glazen kom of zip-lockzakje 2 el citroensap (per 4 personen) met de olie, de knoflook, fijngesneden peterselie en chilivlokken.

4
4

Voeg de garnalen toe aan de marinade en schep goed om zodat alles bedekt is. Laat 20 min. marineren in de koelkast.

5
5

Doe de garnalen met de marinade in een zeef, schud goed een laat uitlekken. Bewaar de marinade.

6
6
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Zorg dat de pan heet is, voeg de garnalen toe en roerbak 2 min. Blijf omscheppen.

7
7
  • 30 g ongezouten roomboter

Voeg de roomboter en apart gehouden marinade toe en verhit 1 min. mee.

8
8

Verdeel de garnalen over een schaal. Bestrooi met de grofgesneden peterselie.

bereidingstip:

Je kunt de garnalen ook pellen. Pel ze en maak met de punt van een scherp mesje een snee in de achterkant van de garnaal. Verwijder met het mesje voorzichtig het darmkanaal. Ga dan verder met stap 1.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.