Gar­na­len bak­ken

Roerbak garnalen kort en op hoog vuur voor het beste resultaat!

(0) waardeer
bijgerecht Roerbak garnalen kort en op hoog vuur voor het beste resultaat! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de garnalen en maak met de punt van een scherp mesje een snee in de rug van de garnaal. Verwijder met het mesje voorzichtig het darmkanaal. Dep de garnalen goed droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en het zeezout. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur. Voeg, als de pan heet is, de garnalen toe en roerbak 3 min. Blijf omscheppen. Voeg na 2½ min de knoflook toe, blijf omscheppen. Neem uit de pan en serveer direct.

Tip:

Kijk op allerhande.nl voor het recept om garnalen te marineren.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 17 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 200 mg
Tags
Ook te zien in
April 2020

Garnalen bakken

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gar­na­len bak­ken

1
1
  • 450 g diepvries rauwe ongepelde reuzengarnalen

Pel de garnalen en maak met de punt van een scherp mesje een snee in de rug van de garnaal. Verwijder met het mesje voorzichtig het darmkanaal.

2
2
  • 1 mespunt zeezout

Dep de garnalen goed droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en het zeezout.

3
3
  • 1 teen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

4
4
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur. Voeg, als de pan heet is, de garnalen toe en roerbak 3 min. Blijf omscheppen.

5
5

Voeg na 2½ min de knoflook toe, blijf omscheppen. Neem uit de pan en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.