bewaar
Garnalen bakken
Garnalen bakken
bewaar

Garnalen bakken

Roerbak garnalen kort en op hoog vuur voor het beste resultaat!

10 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

diepvries rauwe ongepelde reuzengarnaal

1 mespunt

zeezout

1 teen

knoflook

1 el

milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Roerbak garnalen kort en op hoog vuur voor het beste resultaat!

Aan de slag

1

Pel de garnalen en maak met de punt van een scherp mesje een snee in de rug van de garnaal. Verwijder met het mesje voorzichtig het darmkanaal. Dep de garnalen goed droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en het zeezout. Snijd de knoflook fijn.

2

Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur. Voeg, als de pan heet is, de garnalen toe en roerbak 3 min. Blijf omscheppen. Voeg na 2½ min de knoflook toe, blijf omscheppen. Neem uit de pan en serveer direct.

tip

algemeenKijk op allerhande.nl voor het recept om garnalen te marineren.