bewaar
Penne met kip en pesto
Penne met kip en pesto
bewaar

Penne met kip en pesto

Zoals la mamma 'm maakt: met pesto, sperziebonen en kookroom.

20 min. bereiden
518waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

penne

500 g

diepvries gebroken sperzieboon

190 g

kipfiletblokjes

2 el

traditionele olijfolie

2

uien

90 g

pesto alla Genovese

100 ml

kookroom

75 g

geraspte oude kaas

Zoals la mamma 'm maakt: met pesto, sperziebonen en kookroom.

Aan de slag

1

Kook de penne 6 min. Voeg de bevroren sperziebonen toe, breng het water weer aan de kook en kook het geheel nog 6 min. Dep de kipfilet droog en bak deze in olie goudbruin. Snijd ui in partjes. Voeg toe en roerbak 5 min.

2

Voeg pesto en evenveel pastakookwater als kookroom toe en breng de saus al roerend aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.

3

Giet de penne met sperziebonen af, schep de rest van de olie erdoor en strooi er wat zout over. Verdeel de pasta over diepe borden. Schep de kip met saus erop. Strooi er naar smaak geraspte kaas over.

Pesto maken

Instructievideo - 04:35 min.