Risotto met garnalen
Deze risotto is slank, heel betaalbaar en heerlijk fris door de citroen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 2 el traditionele olijfolie
- 250 g risottorijst
- 1 kippenbouillontablet
- 800 ml kokend water
- 100 ml droge witte wijn
- 1 citroen (schoongeboend)
- 250 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen (ontdooid)
- 25 g verse bieslook
- 2 el kappertjes
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 4 min. Voeg de risottorijst toe en fruit 2 min. mee tot de korrels glazig zijn.
- Los ondertussen het bouillontablet op in het kokend water. Voeg de wijn toe aan de risotto en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
- Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Voeg na 16 min. de garnalen toe aan de risotto en kook nog 3-4 min. zachtjes door. Roer regelmatig.
- Snijd de bieslook fijn. Meng met het citroenrasp en kappertjes door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker met gegrilde groenten.

Risotto maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 330 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 53 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 1.470 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Risotto met garnalen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Risotto met garnalen
- 1 ui
- 2 el traditionele olijfolie
- 250 g risottorijst
- 1 kippenbouillontablet
- 800 ml kokend water
- 100 ml droge witte wijn
Los ondertussen het bouillontablet op in het kokende water. Voeg de wijn toe aan de risotto en roer tot deze is opgenomen.
Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
- 1 citroen
- 250 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
- 25 g verse bieslook
- 2 el kappertjes
Snijd de bieslook fijn. Meng met het citroenrasp en kappertjes door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker met gegrilde groenten.