bewaar
Risotto met garnalen
Risotto met garnalen
bewaar

Risotto met garnalen

Deze risotto is slank, heel betaalbaar en heerlijk fris door de citroen.

30 min. bereiden
232waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 el

traditionele olijfolie

250 g

risottorijst

1

kippenbouillontablet

800 ml

kokend water

100 ml

droge witte wijn

1

citroen

250 g

diepvries rauwe gepelde roze garnalen

25 g

verse bieslook

2 el

kappertjes

Deze risotto is slank, heel betaalbaar en heerlijk fris door de citroen.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 4 min. Voeg de risottorijst toe en fruit 2 min. mee tot de korrels glazig zijn.

2

Los ondertussen het bouillontablet op in het kokend water. Voeg de wijn toe aan de risotto en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.

3

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Voeg na 16 min. de garnalen toe aan de risotto en kook nog 3-4 min. zachtjes door. Roer regelmatig.

4

Snijd de bieslook fijn. Meng met het citroenrasp en kappertjes door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout.

tip

combinatietipLekker met gegrilde groenten.

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.