Snel­le rijst­bowl met vel­d­erwt­jes, man­go en ge­gril­de kip

Ideaal voor de snelle jelle's die binnen 15 minuten een lekkere maaltijd willen eten.

(2) waardeer
hoofdgerecht Ideaal voor de snelle jelle's die binnen 15 minuten een lekkere maaltijd willen eten. 2 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • zakje met zippsluiting
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de citroen uit. Doe de kipfilet in het ziplockzakje. Voeg een ½ el citroensap (per 4 personen), de olie, ⅔ van de chilisaus, peper en eventueel zout toe. Zorg dat deze marinade goed over de kip wordt verdeeld. Laat 15 min. marineren.
  2. Haal de kip uit het zakje. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip op middelhoog vuur in 10 min. gaar. Keer halverwege.
  3. Halveer ondertussen de grote mangostukjes. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en de kwarten in repen van 5 cm. Laat de erwtjes uitlekken. Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rest van de chilisaus erdoor.
  4. Snijd de kip in reepjes. Verdeel de rijst over kommen en verdeel de kip, mango, komkommer en erwtjes erover.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden munt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 33-36

Snelle rijstbowl met velderwtjes, mango en gegrilde kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le rijst­bowl met vel­d­erwt­jes, man­go en ge­gril­de kip

1
1
  • ½ citroen
  • 1 kipfilet
  • 1 el milde olijfolie
  • 2 el zoete chilisaus

Pers de citroen uit. Doe de kipfilet in het ziplockzakje. Voeg een ½ el citroensap (per 4 personen), de olie, de chilisaus, peper en eventueel zout toe.

2
2

Zorg dat deze marinade goed over de kip wordt verdeeld. Laat 15 min. marineren.

3
3

Haal de kip uit het zakje. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip op middelhoog vuur in 10 min. gaar. Keer halverwege.

4
4
  • 175 g verse mangostukjes
  • 1 komkommer

Halveer ondertussen de grote mangostukjes. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en de kwarten in repen van 5 cm.

5
5
  • 150 g jonge velderwtjes in blik
  • 300 g 1 minuut basmatirijst
  • 1 el zoete chilisaus

Laat de erwtjes uitlekken. Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rest van de chilisaus erdoor.

6
6

Snijd de kip in reepjes. Verdeel de rijst over kommen en verdeel de kip, mango, komkommer en erwtjes erover.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden munt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.