bewaar
Rijst met kabeljauw en chipotlesaus
Rijst met kabeljauw en chipotlesaus
bewaar

Rijst met kabeljauw en chipotlesaus

Fan van pittig? Dan is dit zonnige bordje rijst met kabeljauw en chipotlesaus een must-try!

15 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

verse kabeljauwhaas

2 el

milde olijfolie

6 el

La Morena chipotlesaus

1

limoen

1

sjalot

7½ g

verse koriander

175 g

verse zongerijpte mangostukjes

300 g

maiskorrels in blik

600 g

1 minuut basmatirijst

2

rode puntpaprika's

Fan van pittig? Dan is dit zonnige bordje rijst met kabeljauw en chipotlesaus een must-try!

Aan de slag

1

Bestrooi de kabeljauw met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kabeljauw op middelhoog vuur 4 min. aan 1 kant. Keer de vis, voeg ⅔ van de chipotlesaus toe, verdeel de vis met een spatel in kleine stukjes en bak nog 2 min.

2

Boen de limoen schoon en rasp de groene schil van de helft van de limoen en pers deze uit. Snijd de andere helft in plakjes. Snipper de sjalot en snijd de koriander fijn. Snijd de mangostukjes in kleinere blokjes van ca. 1 cm. Laat de mais uitlekken.

3

Meng de mango met de mais, sjalot en koriander en breng op smaak met het limoenrasp, -sap, peper en zout.


4

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer los. Halveer de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve dunne ringen. Verdeel de rijst, mango-mais- salsa, paprika en kabeljauwstukjes over borden. Schep de rest van de chipotlesaus erbij en garneer met een limoenplakje.

tip

combinatietipLekker met totopos (chips van maistortilla’s).