bewaar
Ovencurry met kabeljauw en rijst
Ovencurry met kabeljauw en rijst
bewaar

Ovencurry met kabeljauw en rijst

Deze geurige rijstschotel dankt zijn smaak aan de rode curry en kokos.

10 min. bereiden
35 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

ovengroente zoete aardappel, peen, prei, rode ui

2 el

milde olijfolie

500 g

verse kabeljauwfilet

600 g

1 minuut basmatirijst

70 g

rode currypasta

400 ml

kokosmelk

Deze geurige rijstschotel dankt zijn smaak aan de rode curry en kokos.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie, peper en eventueel zout en rooster 20 min. in het midden van de voorverwarmde oven.

3

Snijd ondertussen de kabeljauw in stukken van ca. 3 cm. Roer met een vork de rijst los in een grote kom. Voeg de vis, de currypasta, kokosmelk, peper en eventueel zout toe en meng.

4

Neem de groenten uit de oven, schep om met het rijst-mengsel. Dek af met aluminiumfolie en bak nog ca. 15 min. in het midden van de oven.

5

Verdeel de ovencurry over borden.

combinatietipLekker met limoen en verse koriander.