Zoe­te-aard­ap­pel­cur­ry

Voeg eens zoete aardappel toe aan de Thaise curry: verrassend lekker!

(63) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Voeg eens zoete aardappel toe aan de Thaise curry: verrassend lekker! 4 personen
3 63

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de kipfiletblokjes en aardappelblokjes 2 min. Voeg de wokgroente toe en roerbak 1 min. mee. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat het geheel op laag vuur in 10 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijst over de kommen en schep de curry erover.

combinatietip:

Lekker met koriander en een partje limoen.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Zoete-aardappelcurry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te-aard­ap­pel­cur­ry

1
1
  • 500 g zoete aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 300 g gemarineerde Thaise kipfiletblokjes
  • 400 g Chinese wokgroente kool & sugarsnaps

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de kipfiletblokjes en aardappelblokjes 2 min. Voeg de wokgroente toe en roerbak 1 min. mee.

3
3
  • 400 ml kokosmelk

Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat het geheel op laag vuur in 10 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 600 g 1 minuut basmatirijst

Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijst over de kommen en schep de curry erover.

combinatietip:

Lekker met koriander en een partje limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.