Snel­le roer­bak met sa­joer­tem­peh

Rijst met Chinese wokgroente en krokant gebakken stukjes tempeh. Heerlijke oosterse avondmaaltijd.

(2) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Rijst met Chinese wokgroente en krokant gebakken stukjes tempeh. Heerlijke oosterse avondmaaltijd. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de tempeh in blokjes van 1 cm. Schep de blokjes om met 1/3 van de boemboe.
  2. Verhit eenderde van de olie in een wok en roerbak de wokgroente 3 min. Voeg de kokosmelk en de rest van de boemboe toe en laat 8 min. zachtjes koken.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de tempeh op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Schep de tempeh met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes.
  4. Verdeel de rijst en groente over 4 kommen en bestrooi met de knapperige tempeh en de bosui. Serveer direct.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 33-34

Snelle roerbak met sajoertempeh

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le roer­bak met sa­joer­tem­peh

1
1
  • 300 g pandanrijst
  • 250 g tempeh
  • 30 ml boemboe sajoer boontjes

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de tempeh in blokjes van 1 cm. Schep de blokjes om met de boemboe.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 800 g Chinese wokgroente kool & sugarsnaps
  • 200 ml kokosmelk
  • 50 ml boemboe sajoer boontjes

Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroente 3 min. Voeg de kokosmelk en de boemboe toe en laat 8 min. zachtjes koken.

3
3
  • 4 el arachideolie

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de tempeh op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om.

4
4
  • 2 bosuien

Schep de tempeh met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes.

5
5

Verdeel de rijst en groente over 4 kommen en bestrooi met de knapperige tempeh en de bosui. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.