bewaar
Curry met kip en muntyoghurt
Curry met kip en muntyoghurt
bewaar

Curry met kip en muntyoghurt

Yoghurt met munt als extra dip: lekker fris!

15 min. bereiden
licht pittig
171waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

arachideolie

175 g

uiensnippers

2 el

garam masala

700 g

bloemkool- en broccoliroosjes

1 tablet

kippenbouillontablet

660 ml

tomato frito

345 g

kipfilethaasje

250 ml

water

7½ g

verse munt

150 g

Griekse yoghurt

600 g

1 minuut basmatirijst

Dit heb je nodig

  • magnetron

Yoghurt met munt als extra dip: lekker fris!

Aan de slag

1

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en garam masala 2 min. Halveer ondertussen de bloemkool- en broccoli roosjes. Voeg de groenten, bouillontablet, tomato frito, kip, het hete water, peper en eventueel zout toe en breng op hoog vuur aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Roer af en toe.

2

Snijd ondertussen de blaadjes munt fijn en meng 2/3 ervan met 2/3 van de yoghurt. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Neem de curry van het vuur en roer de rest van de yoghurt erdoor. Serveer met de muntyoghurt en bestrooi met de rest van de munt.

tip

variatietipVervang de munt door 15 gram verse koriander.