Curry van bloemkool en broccoli
Hoe langer die staat, hoe beter de smaken naar voren komen. Extra portie voor in de vriezer maken dus!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 middelgrote ui
- 1 teen knoflook
- 30 ongezouten roomboter
- 800 g koelverse bloemkool- en broccoliroosjes
- 2 el garam masala
- 400 g tomatenblokjes in blik
- 1 groentebouillontablet
- 2 el gembersiroop
- 250 ml kookroom
- 100 ml water
- 300 g witte rijst
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min. Halveer grote bloemkool- en broccoliroosjes. Voeg de garam masala en de bloemkool- en broccoliroosjes toe, meng en bak 2 min. op middelhoog vuur.
- Voeg de tomatenblokjes, bouillontablet, gembersiroop, het water en de kookroom toe. Roer door en laat op laag vuur 15 min. met de deksel op de pan zachtjes koken, de laatste 5 min. zonder deksel.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de curry met de rijst.
combinatietip:
Lekker met pappadums.
Tip:
Met gembersiroop kun je verrassend veel kanten op. Lekker op pannenkoeken, in satésaus of op ijs.
serveertip:
Garneer met fijngesneden bosui en partjes limoen.
bewaartip:
Curry invriezen? Maak de curry, maar kook nog niet de rijst. Laat de curry afkoelen in de pan, dit duurt ca. 1½ uur. Schep het in een diepvriesdoos. Zet het gerecht daarna in de vriezer, het is dan 3 maanden houdbaar. Haal de curry de avond van tevoren uit de vriezer en leg in de koelkast, of ontdooi hem in de magnetron op de ontdooistand. Verwarm de curry in een pan op laag vuur en serveer zoals bij stap 3 aangegeven.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 575 kcal
- eiwit 14 g
-
koolhydraten 79 g
waarvan suikers 15 g -
vet 21 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 520 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Curry van bloemkool en broccoli
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Curry van bloemkool en broccoli
- 1 middelgrote ui
- 1 teen knoflook
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- 30 ongezouten roomboter
Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min.
- 800 g koelverse bloemkool- en broccoliroosjes
- 2 el garam masala
Halveer grote bloemkool- en broccoliroosjes. Voeg de garam masala en de bloemkool- en broccoliroosjes toe, meng en bak 2 min. op middelhoog vuur.
- 400 g tomatenblokjes in blik
- 1 groentebouillontablet
- 2 el gembersiroop
- 250 ml kookroom
- 100 ml water
Voeg de tomatenblokjes, bouillontablet, gembersiroop, het water en de kookroom toe.
Roer door en laat op laag vuur 15 min. met de deksel op de pan zachtjes koken, de laatste 5 min. zonder deksel.
- 300 g witte rijst
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de curry met de rijst.
combinatietip:
Lekker met pappadums.
serveertip:
Garneer met fijngesneden bosui en partjes limoen.
bewaartip:
Curry invriezen? Maak de curry, maar kook nog niet de rijst. Laat de curry afkoelen in de pan, dit duurt ca. 1½ uur. Schep het in een diepvriesdoos. Zet het gerecht daarna in de vriezer, het is dan 3 maanden houdbaar. Haal de curry de avond van tevoren uit de vriezer en leg in de koelkast, of ontdooi hem in de magnetron op de ontdooistand. Verwarm de curry in een pan op laag vuur en serveer zoals bij stap 3 aangegeven.