Zach­te kip tik­ka ma­sa­la met wil­de spi­na­zie en rijst

Binnen een halfuur ruikt je keuken naar kruidige Indiase curry. Mmm..!

(178)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Binnen een halfuur ruikt je keuken naar kruidige Indiase curry. Mmm..! 4 personen
3 178

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de kipfilets in de lengte en doe samen met de helft van de garam masala, 30 g yoghurt voor 4 personen en eventueel zout in een schaal. Laat 10 min. buiten de koelkast marineren.
  2. Breng ondertussen een pan water aan de kook, voeg de rijst toe en kook op laag vuur in 8 min. gaar. Giet de rijst af en laat met de deksel op de pan minimaal 10 min. staan.
  3. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit 2/3e van de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de rest van de garam masala 2 min. op laag vuur. Voeg de tomatenblokjes, peper en eventueel zout toe en laat 12 min. op laag vuur stoven.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de kip in 15 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel.
  5. Laat de koekenpan op het vuur staan, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.
  6. Neem de tomatensaus van het vuur en roer de rest van de yoghurt erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rijst over de diepe borden. Verdeel de spinazie en saus erover en leg op elk bord een kipfilet.

Tip:

Lekkere wijn bij dit recept: Torres Vina Brava Tempranillo.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Zachte kip tikka masala met wilde spinazie en rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zach­te kip tik­ka ma­sa­la met wil­de spi­na­zie en rijst

1
1
  • 2 scharrel kipfilets
  • 1 el garam masala
  • 30 g Griekse yoghurt (0% vet)

Halveer de kipfilets in de lengte en doe samen met de garam masala, de yoghurt en eventueel zout in een schaal. Laat 10 min. buiten de koelkast marineren.

2
2
  • 300 g basmatirijst

Breng ondertussen een pan water aan de kook, voeg de rijst toe en kook op laag vuur in 8 min. gaar.

3
3

Giet de rijst af en laat met de deksel op de pan minimaal 10 min. staan.

4
4
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el arachideolie
  • 1 el garam masala

Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de rest van de garam masala 2 min. op laag vuur.

5
5
  • 800 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes, peper en eventueel zout toe en laat 12 min. op laag vuur stoven.

6
6
  • 1 el arachideolie

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de kip in 15 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel.

7
7
  • 400 g wilde spinazie

Laat de koekenpan op het vuur staan, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.

8
8
  • 140 g Griekse yoghurt (0% vet)

Neem de tomatensaus van het vuur en roer de rest van de yoghurt erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Verdeel de rijst over 4 diepe borden. Verdeel de spinazie en saus erover en leg op elk bord een kipfilet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.