Stroganoff-schnitzel met bonensalade
Snel, makkelijk en (als vanzelfsprekend) lekker. De saus maakt dit gerecht af.
845 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
200 g
2 el
125 g
1 zakje
150 g
2 el
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2014 nr. 05 - Dagje bewust
Verwijder de steelaanzet en de puntjes van de sperziebonen en kook de bonen in water met zout in 6 min. beetgaar. Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de schnitzel met peper en zout en bak het vlees in 8 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
Verwarm ondertussen de stroganoffsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de rijst in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Spoel de sperziebonen onder koud stromend water. Laat uitlekken. Snipper de sjalot. Meng de sjalot met de bonen en dressing. Stort de rijst op 1 bord. Leg er de schnitzel bij. Schep de stroganoffsaus over de schnitzel en serveer met de bonensalade.
- variatietipStroganoffsaus is ook lekker bij gegrilde kipfilet of biefstuk.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Stroganoff-schnitzel met bonensalade
Snel, makkelijk en (als vanzelfsprekend) lekker. De saus maakt dit gerecht af.

hoofdgerecht
1 persoon
845 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en de puntjes van de sperziebonen en kook de bonen in water met zout in 6 min. beetgaar. Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de schnitzel met peper en zout en bak het vlees in 8 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
Verwarm ondertussen de stroganoffsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de rijst in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Spoel de sperziebonen onder koud stromend water. Laat uitlekken. Snipper de sjalot. Meng de sjalot met de bonen en dressing. Stort de rijst op 1 bord. Leg er de schnitzel bij. Schep de stroganoffsaus over de schnitzel en serveer met de bonensalade.
variatietip:Stroganoffsaus is ook lekker bij gegrilde kipfilet of biefstuk.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)
200 g verse sperziebonen
2 el traditionele olijfolie
125 g ongepaneerde varkensschnitzels
1 zakje stroganoffsaus
150 g 1 minuut basmatirijst
2 el sladressing yoghurt




