Schnitzel met knoflookboontjes

hoofdgerecht
4 personen
4
56
Advertentie
Ingrediënten
- 5 el olijfolie
- 2 uien (fijngesnipperd)
- 1 voordeelzak Toscaanse aardappelpartjes (800 g)
- 300 g varkensschnitzel (in 8 stukken)
- 1 voordeelzak gebroken sperziebonen (500 g)
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 1 tl munt (potje 11 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de uien 1 min. Voeg de aardappelpartjes toe en bak deze in 8-10 min. goudbruin en gaar, schep regelmatig om. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bestrooi de schnitzels met peper en zout en bak ze in 8 min. aan beide kanten goudbruin en net gaar.
- Kook de sperziebonen in weinig water met wat zout 5 min. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de sperziebonen in 2-3 min. beetgaar. Voeg de knoflook en de munt toe en bak nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de aardappelpartjes en de schnitzels over 4 borden en schep er de knoflookboontjes bij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 405 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 44 g
- vet 15 g
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 30-31