bewaar
Kip ketjap met sperziebonen en rijst
Kip ketjap met sperziebonen en rijst
bewaar

Kip ketjap met sperziebonen en rijst

Een kipdij(k) van een gerecht!

15 min. bereiden
licht pittig
286waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

arachideolie

400 g

kipdijfiletreepjes

2 tl

gehakte gember

4 el

ketjap manis

1 el

wit sesamzaad

600 g

sperziebonen

1 el

sriracha chili sauce

600 g

1 minuut basmatirijst

340 g

atjar tjampoer

Een kipdij(k) van een gerecht!

Aan de slag

1

Verhit de olie in een wok en bak de kip, gember, ketjap en de helft van het sesamzaad 10 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

2

Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Giet af en schep om met de sriracha. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer los. Laat de atjar uitlekken.

3

Schep de rijst in diepe kommen en verdeel de kip, bonen en atjar in componenten erover. Bestrooi met de rest van het sesamzaad.

vegatipBekijk ook dit recept
dieettipLiever vega? Vervang de kipdijfiletreepjes dan door 2 schalen stukjes als van kip (à 160 g) en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kip ketjap met sperziebonen en rijst

Een kipdij(k) van een gerecht!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig