bewaar
Kip ketjap met sperziebonen en rijst
Kip ketjap met sperziebonen en rijst
bewaar

Kip ketjap met sperziebonen en rijst

Een kipdij(k) van een gerecht!

15 min. bereiden
redelijk pittig
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

arachideolie

400 g

kipdijfiletreepjes

2 tl

gehakte gember

4 el

ketjap manis

1 el

wit sesamzaad

600 g

sperziebonen

1 el

sriracha chili sauce

600 g

1 minuut basmatirijst

340 g

atjar tjampoer

Een kipdij(k) van een gerecht!

Aan de slag

1

Verhit de olie in een wok en bak de kip, gember, ketjap en de helft van het sesamzaad 10 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

2

Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Giet af en schep om met de sriracha. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer los. Laat de atjar uitlekken.

3

Schep de rijst in diepe kommen en verdeel de kip, bonen en atjar in componenten erover. Bestrooi met de rest van het sesamzaad.

tip

dieettipLiever vega? Vervang de kipdijfiletreepjes dan door 2 schalen stukjes als van kip (à 160 g) en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.