bewaar
Kip met sinaasappel-hoisinsaus en rijst
Kip met sinaasappel-hoisinsaus en rijst
bewaar

Kip met sinaasappel-hoisinsaus en rijst

Verhip, het is weer tijd voor kip! Dit keer met sinaasappel-hoisinsaus en gebakken rijst.

15 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

arachideolie

400 g

kipdijfiletreepjes

2

sinaasappels

4 el

hoisinsaus

300 g

1 minuut basmatirijst

400 g

broccolirijst

400 g

koelvers gesneden spitskool

70 g

uitgebakken spekreepjes

2 tl

5 spicekruiden

2 el

sesamzaad

Dit heb je nodig

  • hapjespan of wok

Verhip, het is weer tijd voor kip! Dit keer met sinaasappel-hoisinsaus en gebakken rijst.

Aan de slag

1

Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de kip 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de oranje en witte schil van de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het vocht op. Voeg de sinaasappelpartjes met het sap en de hoisinsaus toe aan de kip en stoof nog 7 min. op matig vuur mee. Roer af en toe.

2

Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok of hapjespan. Bak de basmatirijst, broccolirijst, spitskool, spekjes en 5 kruidenpoeder 7 min. op middelhoog vuur. Druk met een houten lepel de rijst los. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

3

Verdeel het rijst-groentemengsel over diepe borden en schep de kip erop. Bestrooi met het sesamzaad.