bewaar
Kruidige wortelsoep
Kruidige wortelsoep
bewaar

Kruidige wortelsoep

Lekker dikke soep met verse koriander en crunchy croutons.

45 min. bereiden
167waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

kruimige aardappelen

2

uien

50 g

ongezouten roomboter

700 g

winterpeen

2 tenen

knoflook

2

groentebouillontabletten

2 tl

kristalsuiker

1 liter

kraanwater

6 takjes

verse koriander

40 g

saladecroutons naturel

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Lekker dikke soep met verse koriander en crunchy croutons.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 5 min.

2

Snijd ondertussen de wortels in stukjes. Voeg toe aan de uien en bak 3 min. Snijd de knoflook fijn, voeg toe en bak nog 2 min. Voeg de aardappelen, bouillontabletten, suiker en heet water toe. Laat 30 min. zachtjes koken, roer af en toe.

3

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met flink wat peper. Risp de blaadjes van de koriandertakjes. Bestrooi de soep met de koriander en de croutons.

bereidingstipJe kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.