bewaar
Broodschotel met broccoli en ei
Broodschotel met broccoli en ei
bewaar

Broodschotel met broccoli en ei

30 min. bereiden
51waarderingen

Ingrediënten

3 eetlepels

olie

4

rode uien

100 ml

kruidenbouillon

1 theelepel

tijm

500 g

broccoli

½

bruinbrood

4

eieren

2 eetlepels

zure room

150 g

belegen kaas

Dit heb je nodig

  • grote ovenschaal

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. In koekenpan olie verhitten en uiringen 3 min. zachtjes fruiten. Bouillon, tijm en zout en peper naar smaak toevoegen. Ui nog 4-5 min zachtjes stoven en vocht laten verdampen. Intussen kleine broccoliroosjes van stronk snijden. Stronk schillen met dunschiller en in blokjes snijden. Broccoli in weinig water met zout in 3-4 min. beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Brood in 4 gelijke dikke sneden snijden (kapje wordt niet gebruikt) en in broodrooster (of onder grill) lichtbruin roosteren. Sneden brood tegen elkaar aan in ingevette ovenschaal leggen. Ui en broccoli erover verdelen. Boven elk stuk brood ei breken en daarop 1/2 el zure room scheppen. Bestrooien met wat zout en peper en geraspte kaas. Broodschotel in oven in 15 min. gaar en goudbruin bakken.

tip

algemeenprijs per persoon 1.70 (in februari 2005)