bewaar
Penne met zalm en broccoli
Penne met zalm en broccoli
bewaar

Penne met zalm en broccoli

Pasta, zalm en broccoli: heel eenvoudig, heel erg lekker.

20 min. bereiden
329waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkorenpenne

2 tenen

knoflook

600 g

broccoli

2 el

traditionele olijfolie

100 ml

kraanwater

125 ml

zure room

200 g

gerookte zalmsnippers

Pasta, zalm en broccoli: heel eenvoudig, heel erg lekker.

Aan de slag

1

Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Pel en snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes en snijd de broccoli in kleine roosjes. Verhit in een hapjespan de olijfolie en fruit de knoflook zacht zonder hem te laten kleuren. Schep de broccoli door de knoflookolie en bak de roosjes 2 minuten mee. Schenk het water in de pan en stoof de broccoli met de deksel op de pan in 6-8 minuten knapperig gaar.

3

Schep de zure room door de gare pasta. Voeg de broccoli toe en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de pasta in diepe borden en verdeel de zalmsnippers erover.

combinatietipLekker erbij met citroen.

variatietipSchenk in plaats van water 100 ml witte wijn bij de broccoli voor een extra smakelijk effect.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.