Pastasalade met zalm en sinaasappeldressing
De combi room, sinaasappel en mosterd maakt deze frispittige dressing bijzonder.

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g penne (pasta)
- 300 g broccoli
- 225 g fijne diepvries tuinerwten
- 1 perssinaasappel
- 125 ml zure room
- 1 tl Franse mosterd
- 200 g gerookte zalmfilet (pakje à 100 g)
- 300 g mais in blik (uitgelekt)
Keukenspullen
- vergiet
- rasp
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af, spoel 'm af onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook de roosjes in een klein laagje kokend water met zout in 2-3 minuten beetgaar. Doe de doperwten in een schaal, giet er kokend water op en laat 2-3 minuten staan tot de doperwten net ontdooid zijn. Giet de broccoli en de doperwten af, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
- Boen de sinaasappel schoon. Schep de zure room in een ruime serveerschaal en rasp de schil van de sinaasappel erboven fijn. Pers de sinaasappel uit en roer het sap met de mosterd door de room. Breng de dressing op smaak met zout en (versgemalen) peper. Snijd de zalm in repen van drie centimeter breed. Schep de pasta met de broccoli, doperwten, maïs en de zalm door de dressing.

Citrus snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 400 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 55 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 535 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Pastasalade met zalm en sinaasappeldressing
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pastasalade met zalm en sinaasappeldressing
- 300 g penne
Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Giet de pasta af, spoel 'm af onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet.
- 300 g broccoli
Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook de roosjes in een klein laagje kokend water met zout in 2-3 minuten beetgaar.
- 225 g fijne diepvries tuinerwten
Doe de doperwten in een schaal, giet er kokend water op en laat 2-3 minuten staan tot de doperwten net ontdooid zijn.
Giet de broccoli en de doperwten af, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
- 1 perssinaasappel
- 125 ml zure room
- 1 tl Franse mosterd
Pers de sinaasappel uit en roer het sap met de mosterd door de room. Breng de dressing op smaak met zout en (versgemalen) peper.
- 200 g gerookte zalmfilet
- 300 g mais in blik
Snijd de zalm in repen van drie centimeter breed. Schep de pasta met de broccoli, doperwten, maïs en de zalm door de dressing.