bewaar
Pastasalade met zalm en sinaasappeldressing
Pastasalade met zalm en sinaasappeldressing
bewaar

Pastasalade met zalm en sinaasappeldressing

De combi room, sinaasappel en mosterd maakt deze frispittige dressing bijzonder.

20 min. bereiden
112waarderingen

Ingrediënten

6 personen

300 g

penne

300 g

broccoli

225 g

fijne diepvries tuinerwten

1

perssinaasappel

125 ml

zure room

1 tl

Franse mosterd

200 g

gerookte zalmfilet

300 g

mais in blik

Dit heb je nodig

  • vergiet

  • rasp

De combi room, sinaasappel en mosterd maakt deze frispittige dressing bijzonder.

Aan de slag

1

Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af, spoel 'm af onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook de roosjes in een klein laagje kokend water met zout in 2-3 minuten beetgaar. Doe de doperwten in een schaal, giet er kokend water op en laat 2-3 minuten staan tot de doperwten net ontdooid zijn. Giet de broccoli en de doperwten af, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken in een vergiet.

2

Boen de sinaasappel schoon. Schep de zure room in een ruime serveerschaal en rasp de schil van de sinaasappel erboven fijn. Pers de sinaasappel uit en roer het sap met de mosterd door de room. Breng de dressing op smaak met zout en (versgemalen) peper. Snijd de zalm in repen van drie centimeter breed. Schep de pasta met de broccoli, doperwten, maïs en de zalm door de dressing.

tip

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.