bewaar
Gebakken rijst met gerookte zalm en broccoli
Gebakken rijst met gerookte zalm en broccoli
bewaar

Gebakken rijst met gerookte zalm en broccoli

20 min. bereiden
265waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

diepvries kabeljauwfilet

500 g

broccoli

300 g

witte rijst

2

uien

1

rode paprika

2 el

traditionele olijfolie

1 teen

knoflook

250 g

gerookte zalmsnippers

Aan de slag

1

Laat de kabeljauwfilet ontdooien. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de stam in blokjes. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli de laatste 5 min. mee. Giet de rijst en broccoli af.

2

Snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd fijn. Verhit in een wok de olie en roerbak de ui en paprika 3 min. Schep de broccoli en rijst erbij, pers de knoflook erboven en roerbak tot de rijst een mooi kleurtje heeft.

3

Snijd de kabeljauwfilet in stukjes. Schep de stukjes kabeljauw en gerookte zalm erop, leg een deksel op de wok en laat de vis op laag vuur gaar worden in 5 min. Schep de vis voorzichtig door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.