bewaar
Zalm en broccoli uit de wok
Zalm en broccoli uit de wok
bewaar

Zalm en broccoli uit de wok

Een dagje geen vlees is met dit wokgerecht helemáál niet erg.

20 min. bereiden
139waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

500 g

broccoli

3

rode uien

1

groene paprika

1 teen

knoflook

400 g

diepvries wilde zalm

2 el

citroensap

2 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • wok

Een dagje geen vlees is met dit wokgerecht helemáál niet erg.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes, de ui in partjes, de paprika in reepjes en de knoflook in plakjes. Kook de broccoli in ruim kokend water 5 min., spoel de groente af in een vergiet. Snijd de zalmfilet in blokjes.

2

Schep de blokjes om met het citroensap en peper en zout naar smaak. Verhit in een wok de olie en roerbak de uienpartjes en de paprikareepjes 3 min. Schep de zalmblokjes en knoflookplakjes erbij en roerbak 2 min. Schep de broccoli erdoor en roerbak weer 2 min. Voeg naar smaak nog wat extra citroensap en (zwarte) peper toe. Serveer de zalm en broccoli met de rijst.