Zalm met broccoli
Mooi oosters gerecht dat in 20 minuten op tafel staat.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g diepvries wilde zalm
- 5 el Japanse sojasaus (fles 250 ml)
- 2 el vloeibare honing
- 500 g broccoli
- 3 el zonnebloemolie
- 2 uien
- 250 g mihoen
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Dep de zalm droog. Meng sojasaus met honing en peper naar smaak in een lage schaal. Bedek de vis ermee, laat de vis in de schaal liggen en zet apart. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar. Verhit olie in een wok. Snijd de ui in dunne ringen en bak de ui in 6 min. goudbruin en gaar. Verhit ondertussen de grillpan.
- Vet in met de rest van de olie en gril de zalm op middelhoog vuur in 4 min. net gaar. Keer halverwege. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de broccoli en ui erdoor. Breng op smaak met de rest van de sojasaus en serveer met de zalm.

Vis grillen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 680 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 64 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 1.230 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Zalm met broccoli
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zalm met broccoli
- 500 g diepvries wilde zalm
- 3 el Japanse sojasaus
- 2 el vloeibare honing
Dep de zalm droog. Meng de sojasaus met honing en peper naar smaak in een lage schaal. Bedek de vis ermee, laat de vis in de schaal liggen en zet apart.
- 500 g broccoli
- 2 el zonnebloemolie
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar. Verhit olie in een wok.
- 2 uien
Snijd de ui in dunne ringen en bak de ui in 6 min. goudbruin en gaar. Verhit ondertussen de grillpan.
- 1 el zonnebloemolie
- 250 g mihoen
Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2 el Japanse sojasaus
Schep de broccoli en ui erdoor. Breng op smaak met de rest van de sojasaus en serveer met de zalm.