bewaar
Broccoli met zalm en ketjap
Broccoli met zalm en ketjap
bewaar

Broccoli met zalm en ketjap

15 min. bereiden
349waarderingen

Ingrediënten

4 personen

375 g

diepvries wilde zalm

600 g

broccoli

800 g

voorgekookte basmatirijst

1 teen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

4 el

ketjap manis

50 ml

kraanwater

Aan de slag

1

Laat de zalm ontdooien. Snijd de broccoli in roosjes en kook in water met zout in ca. 4 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.

2

Snijd ondertussen de zalm in blokjes van ca. 2 cm. Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een wok en fruit de knoflook 1 min. Voeg de blokjes zalm toe en roerbak 3 min.

3

Voeg de ketjap, het water en de broccoli toe en roerbak nog 2 min. Verdeel de rijst, broccoli en zalm over kommen.

bewaartipHeb je broccoli over en wil je deze lekker fris, stevig en mooi groen houden? Pak 'm in in vershoudfolie en leg 'm in de groentela van de koelkast. Zo kun je de groente zeker nog 2 tot 3 dagen bewaren zonder dat de kleur geel wordt en de groene (bloem)knopjes opengaan.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.