bewaar
Rijst met tofu, broccoli en pindasaus
Rijst met tofu, broccoli en pindasaus
bewaar

Rijst met tofu, broccoli en pindasaus

Rijst en tofu: daar hóórt pindasaus bij!

25 min. bereiden
licht pittig
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

6

bosuitjes

50 ml

koud kraanwater

2 el

witte natuurazijn

375 g

tofu naturel

2 tenen

knoflook

½

rode peper

3 el

milde olijfolie

3 el

ketjap manis

500 g

diepvries broccoliroosjes

200 ml

kokosmelk

60 g

100% pindakaas

Rijst en tofu: daar hóórt pindasaus bij!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringen. Meng de helft van de bosui met ⅖ van het water en de azijn. Laat staan tot gebruik.

2

Dep de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de knoflook en rode peper fijn.

3

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de tofu ca. 5 min. op hoog vuur. Roer regelmatig. 

4

Voeg de rode peper, knoflook en rest van de bosui toe en bak 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de ketjap en de broccoli toe en roerbak 8-10 min. tot de broccoli beetgaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 

5

Verwarm ondertussen de kokosmelk, pindakaas, rest van het water en de rest van de ketjap in een steelpan al roerend op laag vuur tot een saus. Breng eventueel op smaak met zout.

6

Serveer de rijst met de tofu, broccoli en pindasaus. Garneer met de ingelegde bosui. 

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rijst met tofu, broccoli en pindasaus

Rijst en tofu: daar hóórt pindasaus bij!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig