Romige pasta met gerookte zalm en broccoli
Eenvoudig met veel smaak!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 teen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 200 g fijngesneden prei
- 1½ tl gedroogde rozemarijn
- 250 ml kookroom light
- 300 g farfalle
- 600 g broccoli
- 400 g gerookte zalmsnippers
Keukenspullen
- staafmixer met hoge beker
Advertentie
Bereiden
- Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook.
- Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook, prei en rozemarijn 3 min. Schenk de kookroom erbij en verwarm nog 1 min. Schenk het prei-roommengsel in een hoge beker of in die van de staafmixer en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Doe, als het water kookt, de pasta met eventueel zout in de pan en kook de farfalle in 9 min. beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook ze de laatste 4 min. met de farfalle mee.
- Giet de pasta en broccoli af en doe terug in de pan. Meng de prei-roomsaus erdoor en vervolgens ook de zalm. Verdeel over diepe borden.
variatietip:
Houd je van een beetje pit in je eten? Voeg dan een paar druppels tabasco toe.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 620 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 64 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 1.120 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Romige pasta met gerookte zalm en broccoli
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Romige pasta met gerookte zalm en broccoli
Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook.
- 1 teen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 200 g fijngesneden prei
- 1½ tl gedroogde rozemarijn
- 250 ml kookroom light
Schenk de kookroom erbij en verwarm nog 1 min.
Schenk het prei-roommengsel in een hoge beker of in die van de staafmixer en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 300 g farfalle
Doe, als het water kookt, de pasta met eventueel zout in de pan en kook de farfalle in 9 min. beetgaar.
- 600 g broccoli
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook ze de laatste 4 min. met de farfalle mee.
- 400 g gerookte zalmsnippers
Giet de pasta en broccoli af en doe terug in de pan. Meng de prei-roomsaus erdoor en vervolgens ook de zalm. Verdeel over diepe borden.
variatietip:
Houd je van een beetje pit in je eten? Voeg dan een paar druppels tabasco toe.