bewaar
Gerookte kip in lichtromige champignonsaus
Gerookte kip in lichtromige champignonsaus
bewaar

Gerookte kip in lichtromige champignonsaus

Vol smaak voor het hele gezin!

20 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kastanjechampignon

2 tenen

knoflook

1 el

traditionele olijfolie

200 g

fijngesneden prei

200 g

verse doperwten

250 ml

kookroom light

250 g

groene-erwtenpasta

250 g

gerookte kipreepjes

Vol smaak voor het hele gezin!

Aan de slag

1

Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Snij de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons, knoflook, prei en doperwten op middelhoog vuur 5 min. Voeg de kookroom toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat nog 5 min. inkoken.

2

Kook ondertussen de pasta in water met eventueel zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Meng de kipreepjes en pasta door de saus en verdeel over de borden. Breng op smaak met peper.

tip

bereidingstipMaak champignons nooit schoon onder stromend water. Paddenstoelen nemen heel makkelijk water op, wat ten koste gaat van de smaak. Maak ze liever schoon met keukenpapier of een speciaal champignonborsteltje.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.