bewaar
Kip in mosterdroomsaus met broccoli
Kip in mosterdroomsaus met broccoli
bewaar

Kip in mosterdroomsaus met broccoli

Je kunt het ook wel een droomsaus noemen, die saus van mosterd en room bij deze kip.

25 min. bereiden
274waarderingen

Ingrediënten

4 personen

325 g

kipfilet

2

uien

250 g

champignons

3 el

traditionele olijfolie

3 el

dijonmosterd

100 ml

kookroom light

200 ml

water

500 g

broccoli

300 g

tagliatelle

Dit heb je nodig

  • wok

Je kunt het ook wel een droomsaus noemen, die saus van mosterd en room bij deze kip.

Aan de slag

1

Snijd de kipfilet in blokjes, snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Dep de kipfiletblokjes droog met keukenpapier. Verhit 2/3 van de olie in een wok of braadpan en bak de kip al omscheppend bruin. Voeg de ui toe en roerbak 1 min. Voeg de champignons toe en roerbak 3 min. Voeg de mosterd, de room en het water toe, dek de pan af en stoof de kip nog 10 min. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Breng water aan de kook en kook de broccoli in 8 min. gaar. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en schep de rest van de olie erdoor. Verdeel de tagliatelle over de borden, schep de broccoli en de kip in mosterd-roomsaus erop.