bewaar
Macaroni met broccoli en ham in roomsaus
Macaroni met broccoli en ham in roomsaus
bewaar

Macaroni met broccoli en ham in roomsaus

Familierecept bij uitstek. De macaroni, de kaas en de ham weet iedereen wel te waarderen.

20 min. bereiden
137waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

broccoli

300 g

macaroni grande

1

ui

2 el

milde olijfolie

400 g

tomatenblokjes

125 ml

kookroom light

200 g

hamreepjes

150 g

gemalen belegen kaas 30+

Familierecept bij uitstek. De macaroni, de kaas en de ham weet iedereen wel te waarderen.

Aan de slag

1

Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in blokjes. Kook de broccoli 5 min. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de ui in partjes. Verhit de olie in een diepe koekenpan en fruit de ui goudbruin. Voeg de tomatenblokjes en de kookroom toe en breng het mengsel al roerend aan de kook.

3

Giet de broccoli af. Voeg de broccoli, hamreepjes en de helft van de kaas toe aan de tomatensaus en verwarm nog 1 min. Giet de macaroni af en verdeel deze over de borden. Schep de broccoli-hamsaus erop. Breng op smaak met de rest van de kaas.

Broccoli

Instructievideo - 03:55 min.