bewaar
Pasta met spinaziesaus en gerookte zalm
Pasta met spinaziesaus en gerookte zalm
bewaar

Pasta met spinaziesaus en gerookte zalm

Zalm en spinazie is een gouden duo, proef maar!

20 min. bereiden
215waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

3

sjalotten

750 g

romatomaat

2 el

pijnboompitten

3 el

sladressing balsamico

400 g

schelpjespasta

3 el

traditionele olijfolie

450 g

diepvries gesneden bladspinazie in deelblokjes

200 ml

kookroom light

250 g

gerookte zalmsnippers

Dit heb je nodig

  • hapjespan

Zalm en spinazie is een gouden duo, proef maar!

Aan de slag

1

Knoflook en sjalotjes fijnsnijden. Tomaten in parten snijden. Pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren. Tomaat mengen met dressing en bestrooien met pijnboompitten. Ondertussen pasta koken volgens aanwijzingen op verpakking.

2

Olie in hapjespan verhitten en hierin knoflook en ui 1 min. bakken. Spinazie toevoegen en 5 min. mee verwarmen. Kookroom toevoegen en saus onder af en toe roeren 2 min. doorwarmen. Peper en eventueel zout naar smaak toevoegen.

3

Pasta over borden verdelen. Spinaziesaus erop scheppen. Zalmsnippers erover verdelen. Serveren met tomatensalade.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.