Pas­ta met to­nijn en groen­ten

Lekker met geraspte belegen kaas.

(216) waardeer
italiaans hoofdgerecht Lekker met geraspte belegen kaas. 4 personen
3 216

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de bonen in stukjes van 2 cm. Kook in 6 min. beetgaar en giet af.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek 2 min. van de kooktijd af. Giet de pasta af.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de kookroom toe en verwarm nog 1 min. Laat de tonijn en olijven uitlekken. Snijd de tomaten in stukjes. Voeg de tonijn, olijven, tomaten en de pasta toe. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 2 min. Voeg de sperziebonen toe en verdeel de pasta over diepe borden.
video

Sper­zie­bo­nen schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:22 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 435 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met tonijn en groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met to­nijn en groen­ten

1
1
  • 300 g verse sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de bonen in stukjes van 2 cm. Kook in 6 min. beetgaar en giet af.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo

00:22 min.

2
2
  • 300 g schelpjespasta

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek 2 min. van de kooktijd af. Giet de pasta af.

3
3
  • 1 ui
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 250 ml kookroom light

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de kookroom toe en verwarm nog 1 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 195 g tonijnstukken in water
  • 120 g zwarte olijven
  • 2 tomaten

Laat de tonijn en olijven uitlekken. Snijd de tomaat in stukjes.

5
5

Voeg de tonijn, tomaten, olijven en de pasta toe. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 2 min.

6
6

Voeg de sperziebonen toe en verdeel de pasta over diepe borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.