bewaar
Pasta met tonijn en groenten
Pasta met tonijn en groenten
bewaar

Pasta met tonijn en groenten

Lekker met geraspte belegen kaas.

30 min. bereiden
218waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

verse sperziebonen

300 g

schelpjespasta

1

ui

2 el

traditionele olijfolie

250 ml

kookroom light

195 g

tonijnstukken in water

120 g

zwarte olijven

2

tomaten

Lekker met geraspte belegen kaas.

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de bonen in stukjes van 2 cm. Kook in 6 min. beetgaar en giet af.

2

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek 2 min. van de kooktijd af. Giet de pasta af.

3

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de kookroom toe en verwarm nog 1 min. Laat de tonijn en olijven uitlekken. Snijd de tomaten in stukjes. Voeg de tonijn, olijven, tomaten en de pasta toe. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 2 min. Voeg de sperziebonen toe en verdeel de pasta over diepe borden.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo - 00:22 min.