Pasta met tonijn en groenten
Lekker met geraspte belegen kaas.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g verse sperziebonen
- 300 g schelpjespasta
- 1 ui
- 2 el traditionele olijfolie
- 250 ml kookroom light (flesje)
- 195 g tonijnstukken in water
- 120 g zwarte olijven (potje à 240 g)
- 2 tomaten
Advertentie
Bereiden
- Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de bonen in stukjes van 2 cm. Kook in 6 min. beetgaar en giet af.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek 2 min. van de kooktijd af. Giet de pasta af.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de kookroom toe en verwarm nog 1 min. Laat de tonijn en olijven uitlekken. Snijd de tomaten in stukjes. Voeg de tonijn, olijven, tomaten en de pasta toe. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 2 min. Voeg de sperziebonen toe en verdeel de pasta over diepe borden.

Sperziebonen schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 535 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 63 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 435 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Pasta met tonijn en groenten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pasta met tonijn en groenten
- 300 g verse sperziebonen
- 300 g schelpjespasta
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek 2 min. van de kooktijd af. Giet de pasta af.
- 1 ui
- 2 el traditionele olijfolie
- 250 ml kookroom light
- 195 g tonijnstukken in water
- 120 g zwarte olijven
- 2 tomaten
Laat de tonijn en olijven uitlekken. Snijd de tomaat in stukjes.
Voeg de tonijn, tomaten, olijven en de pasta toe. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 2 min.
Voeg de sperziebonen toe en verdeel de pasta over diepe borden.