bewaar
Pasta met tonijnsaus en rucola
Pasta met tonijnsaus en rucola
bewaar

Pasta met tonijnsaus en rucola

In een kwartier kun je aan tafel voor deze pasta met artisjok en tonijn.

15 min. bereiden
121waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

penne

400 g

artisjokhart in blik

370 g

tonijnstukken in olijfolie

225 g

Napoletanasaus met basilicum

70 g

rucola

In een kwartier kun je aan tafel voor deze pasta met artisjok en tonijn.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat de artisjokharten uitlekken en deel in vieren.

2

Giet de tonijn af en verbrokkel met een vork. Vang per blikje 1 el olie op. Verhit in een wok of koekenpan de olie (uit het blikje tonijn). Roerbak de artisjokharten ca. 2 min. Voeg de tonijn en de pastasaus toe. Verwarm de saus ca. 3 min. zachtjes.

3

Schep de pasta door de saus. Halveer de rucola en meng door de pasta.

tip

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.