Snel­le pas­ta met spi­na­zie, ar­ti­sjok & hum­mus

Dat met hummus ook heerlijk te koken is, bewijst deze snelle pasta.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dat met hummus ook heerlijk te koken is, bewijst deze snelle pasta. 4 personen
4 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekblokjes in 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Snipper ondertussen de ui fijn. Bak de ui in het achtergebleven bakvet 2 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Laat ondertussen de artisjok uitlekken en snijd in vieren.
  4. Giet de pasta af en voeg samen met de spekblokjes en hummus toe aan de spinazie. Voeg de artisjok toe en schep voorzichtig om. Breng op smaak met peper.

variatietip:

Voor een vegetarische variant van dit recept kun je de spekblokjes vervangen door vegetarische spekreepjes. Bak deze volgens de verpakking in een koekenpan met boter of olie.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.320 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 47-48

Snelle pasta met spinazie, artisjok & hummus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le pas­ta met spi­na­zie, ar­ti­sjok & hum­mus

1
1
  • 300 g penne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 250 g magere spekblokjes

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekblokjes in 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

3
3
  • 1 ui

Snipper ondertussen de ui fijn. Bak de ui in het achtergebleven bakvet 2 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 600 g spinazie
  • 390 g artisjokharten

Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Laat ondertussen de artisjok uitlekken en snijd in vieren.

5
5
  • 200 g hummus

Giet de pasta af en voeg samen met de spekblokjes en hummus toe aan de spinazie.

6
6

Voeg de artisjok toe en schep voorzichtig om. Breng op smaak met peper.

variatietip:

Voor een vegetarische variant van dit recept kun je de spekblokjes vervangen door vegetarische spekreepjes. Bak deze volgens de verpakking in een koekenpan met boter of olie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.