bewaar
Frittata met aardappel, spinazie en artisjok
Frittata met aardappel, spinazie en artisjok
bewaar

Frittata met aardappel, spinazie en artisjok

15 min. bereiden
30 min. oventijd
183waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

3 el

traditionele olijfolie

300 g

verse spinazie

400 g

artisjokhart in blik

450 g

koelverse aardappeldobbelsteentjes

2 el

verse munt

6

middelgrote eieren

1 tl

chilipoeder

100 g

zachte geitenkaas

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 26 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Verhit ⅔ van de olijfolie in een wok en bak de ui zachtjes glazig. Schep de spinazie erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in vieren. Vet de ovenschaal in.

2

Meng de aardappeldobbeltjes en stukken artisjokhart in de ovenschaal en schep de spinazie ertussen. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de munt fijn. Klop de eieren los met peper, zout, chilipoeder en de munt en schenk dit over de groenten in de schaal.

3

Verkruimel de geitenkaas erover en maal er wat extra peper boven. Druppel de rest van de olie erover en schuif de schaal net onder het midden in de oven. Laat de frittata in 25-30 min. goudbruin en gaar worden.

tip

bewaartipBewaar de overgebleven takjes munt strak verpakt in huishoudfolie of gewikkeld in lichtvochtig keukenpapier in de groentelade van de koelkast.