Frit­ta­ta met len­te­groen­ten

Proef het voorjaar met deze grote omelet. Perfect voor de paasbrunch.

(165) waardeer
italiaans brunch Proef het voorjaar met deze grote omelet. Perfect voor de paasbrunch. 4 personen
3 165

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
  2. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in smalle reepjes. Scheur de blaadjes van de peterselie en munt in stukjes. Kook de erwten en mais 30 sec. en giet ze af.
  3. Breek de eieren in een kom, voeg peper en zout toe en klop ze los met een vork. Zet een ovenvaste koekenpan met antiaanbaklaag van 21 cm doorsnede op middelhoog vuur. Doe de olie erin en schenk de eieren erbij. Roer met een houten lepel tot de eieren een beetje beginnen te stollen. Draai het vuur nu uit zodat de frittata nog best vloeibaar en dus niet gaar is.
  4. Strooi de erwten, mais en het grootste deel van de kruiden erover. Verkruimel de geitenkaas. Verdeel die over de eieren samen met bijna alle rode peper. Rasp de kaas. Bestrooi met peper, zout en Parmezaanse kaas.
  5. Zet de pan voorzichtig 3-4 min. onder de grill tot de kaas goudgeel kleurt en bubbelt en de frittata gaar is. Bestrooi de frittata met de rest van de rode peper en kruiden.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 290 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Frittata met lentegroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Frit­ta­ta met len­te­groen­ten

1
1

Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in smalle reepjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 4 takjes verse platte peterselie
  • 2 takjes verse munt

Scheur de blaadjes van de peterselie en munt in stukjes.

4
4
  • 25 g doperwten
  • 25 g mais in blik

Kook de erwten en mais 30 sec. en giet ze af.

5
5
  • 6 middelgrote eieren

Breek de eieren in een kom, voeg peper en zout toe en klop ze los met een vork.

6
6

Zet een ovenvaste koekenpan met antiaanbaklaag van 21 cm doorsnede op middelhoog vuur.

7
7
  • 2 el traditionele olijfolie

Doe de olie erin en schenk de eieren erbij. Roer met een houten lepel tot de eieren een beetje beginnen te stollen.

8
8

Draai het vuur nu uit zodat de frittata nog best vloeibaar en dus niet gaar is.

9
9

Strooi de erwten, mais en het grootste deel van de kruiden erover.

10
10
  • 75 g zachte geitenkaas

Verkruimel de geitenkaas. Verdeel die over de eieren samen met bijna alle rode peper.

11
11
  • 20 g Parmigiano Reggiano

Rasp de kaas. Bestrooi met peper, zout en Parmezaanse kaas.

12
12

Zet de pan voorzichtig 3-4 min. onder de grill tot de kaas goudgeel kleurt en bubbelt en de frittata gaar is.

13
13

Bestrooi de frittata met de rest van de rode peper en kruiden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.