bewaar
Frittata met lentegroenten
Frittata met lentegroenten
bewaar

Frittata met lentegroenten

Proef het voorjaar met deze grote omelet. Perfect voor de paasbrunch.

20 min. bereiden
pittig
167waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

4 takjes

verse platte peterselie

2 takjes

verse munt

25 g

doperwten

25 g

mais in blik

6

middelgrote eieren

2 el

traditionele olijfolie

75 g

zachte geitenkaas

20 g

Parmigiano Reggiano

Proef het voorjaar met deze grote omelet. Perfect voor de paasbrunch.

Aan de slag

1

Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.

2

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in smalle reepjes. Scheur de blaadjes van de peterselie en munt in stukjes. Kook de erwten en mais 30 sec. en giet ze af.

3

Breek de eieren in een kom, voeg peper en zout toe en klop ze los met een vork. Zet een ovenvaste koekenpan met antiaanbaklaag van 21 cm doorsnede op middelhoog vuur. Doe de olie erin en schenk de eieren erbij. Roer met een houten lepel tot de eieren een beetje beginnen te stollen. Draai het vuur nu uit zodat de frittata nog best vloeibaar en dus niet gaar is.

4

Strooi de erwten, mais en het grootste deel van de kruiden erover. Verkruimel de geitenkaas. Verdeel die over de eieren samen met bijna alle rode peper. Rasp de kaas. Bestrooi met peper, zout en Parmezaanse kaas.

5

Zet de pan voorzichtig 3-4 min. onder de grill tot de kaas goudgeel kleurt en bubbelt en de frittata gaar is. Bestrooi de frittata met de rest van de rode peper en kruiden.

tip

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.