Bruschet­te met erw­ten-gei­ten­kaas­spread & ar­ti­sjok

Hapje Italië, ideaal voor een zomerse borrel!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
    • 15 min. bereiden
    • 8 min. oventijd
(1) waardeer
italiaans hoofdgerecht Hapje Italië, ideaal voor een zomerse borrel! 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de bruschette op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel er de olie over. Rooster ca. 8 min. in het midden van de oven.
  2. Laat ondertussen de artisjokken uitlekken in een zeef en snijd in kwarten. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de artisjokken op de snijkant ca. 3 min. of tot je grillstrepen ziet. Doe de tuinerwten in een kom en giet er kokend water over. Doe in een vergiet en laat uitlekken. 
  3. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de tuinerwten, een ½ el citroensap, de helft van de geitenkaas en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd de tomaten in plakken. Verdeel achtereenvolgens de erwten-geitenkaasspread, babyspinazie, tomaat en gegrilde artisjok over de bruschette. Verkruimel de rest van de geitenkaas erover en garneer met het citroenrasp en de cremaceto.

combinatietip:

Lekker met basilicum

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in

Bruschette met erwten-geitenkaasspread & artisjok

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bruschet­te met erw­ten-gei­ten­kaas­spread & ar­ti­sjok

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 12 bruschette
  • 1 el traditionele olijfolie

Leg de bruschette op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de olie erover. Rooster ca. 8 min. in het midden van de oven.

3
3
  • 390 g artisjokharten in blik

Laat ondertussen de artisjokken uitlekken in een zeef en snijd in kwarten.

4
4

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de artisjokken op de snijkant ca. 3 min. of tot je grillstrepen ziet.

5
5
  • 300 g diepvries tuinerwten

Doe de tuinerwten in een kom en giet er kokend water over. Doe in een vergiet en laat uitlekken. 

6
6
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

7
7
  • 75 g geitenkaas
  • 2 el traditionele olijfolie

Doe de tuinerwten, een ½ el citroensap, de geitenkaas en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een spread.

8
8

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 3 tomaten
  • 100 g babyspinazie

Snijd de tomaten in plakken. Verdeel achtereenvolgens de erwten-geitenkaasspread, babyspinazie, tomaat en gegrilde artisjok over de bruschette.

10
10
  • 75 g geitenkaas
  • 2 el cremaceto classico

Verkruimel de rest van de geitenkaas erover en garneer met het citroenrasp en de cremaceto.

combinatietip:

Lekker met basilicum

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.