bewaar
Snelle pasta met artisjok, romige ricotta en spek
Snelle pasta met artisjok, romige ricotta en spek
bewaar

Snelle pasta met artisjok, romige ricotta en spek

Minder is meer in de Italiaanse keuken en met deze ingrediënten zit je helemaal goed!

15 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

2 personen

150 g

penne

100 g

magere gerookte spekreepjes

390 g

artisjokhart in blik

2 takjes

verse tijm

2

uien

1 teen

knoflook

100 g

ricotta

30 g

regato kaas 40+ geschaafd

Minder is meer in de Italiaanse keuken en met deze ingrediënten zit je helemaal goed!

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de pasta en eventueel wat zout toe en kook in 8 min. beetgaar.

2

Verhit ondertussen de hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. krokant. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in parten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Maak de ui en knoflook schoon en snijd fijn. Voeg de artisjok, ¾ van de tijm, ui en knoflook toe aan het spek en bak nog 3 min. op middelhoog vuur.

3

Giet de pasta af en vang 1 kopje kookvocht op. Roer de pasta met het kookvocht en de ricotta door de artisjokharten en het spek. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de tijm en de kaas.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.