bewaar
Penne met gehaktballetjes en spek
Penne met gehaktballetjes en spek
bewaar

Penne met gehaktballetjes en spek

Drukke dag? Deze pasta staat in een kwartier op tafel.

15 min. bereiden
275waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

penne rigate

100 g

magere gerookte spekreepjes

250 g

verse rundersoepballetjes

2 tenen

knoflook

800 g

Italiaanse roerbakgroente courgette

400 ml

pastasaus basilicum

15 g

verse basilicum

Drukke dag? Deze pasta staat in een kwartier op tafel.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Verhit ondertussen de hapjespan en bak de spekreepjes in 4 min. uit op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de soepballetjes toe en bak 2 min. mee.

3

Voeg de pastasaus toe en schep om. Verwarm nog 5 min. met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook en roerbakgroente toe aan het vlees en bak 3 min. op hoog vuur mee. Schep regelmatig om.

4

Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Giet de pasta af. Houd wat basilicum achter voor de garnering, schep de rest samen met de pasta door de saus. Garneer voor het serveren met het achtergehouden basilicum.

tip

combinatietipLekker met Parmezaanse kaas.