bewaar
Penne met artisjok, ricotta en spek
Penne met artisjok, ricotta en spek
bewaar

Penne met artisjok, ricotta en spek

Supersnel pastagerecht dat werkelijk iedereen lekker vindt.

10 min. bereiden
87waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

penne

200 g

magere gerookte spekreepjes

800 g

artisjokhart in blik

4 takjes

verse tijm

2 tenen

knoflook

250 g

ricotta

Supersnel pastagerecht dat werkelijk iedereen lekker vindt.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. krokant. Laat ondertussen de artisjokharten uitlekken en snijd ze in partjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook, artisjok en ¾ van de tijm aan het spek toe en bak nog 3 min. op middelhoog vuur.

3

Giet de pasta af en vang 1 kopje kookvocht op. Roer de pasta met het kookvocht, de ricotta, peper en eventueel zout door de artisjokken en het spek. Bestrooi met de rest van de tijm en serveer.

tip

combinatietipLekker met geschaafde Parmezaanse kaas.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.