Penne met tuinboontjes en artisjok

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g penne
- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook
- 1 el traditionele olijfolie
- 200 g fijne tuinbonen in blik
- 250 g cherrytomaten
- 285 g gemarineerde artisjokharten (pot)
- 50 g formaggio da pasta (geraspte kaas)
- ½ el gedroogde tijm
Advertentie
Bereiden
- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui en knoflook ca. 2 min. Laat de bonen uitlekken. Halveer de cherrytomaten. Laat de artisjokken uitlekken, vang de olie op en snijd de artisjokken in stukjes.
- Schep de bonen, artisjokken en tomaten door de ui en verwarm even mee. Giet de penne af. Schep de tijm met 3 eetlepels opgevangen olie door het groentemengsel. Breng op smaak met peper en zout. Warm goed door. Serveer met de geraspte kaas.
combinatietip:
Lekker met een tomatensalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 505 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 58 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Penne met tuinboontjes en artisjok
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Penne met tuinboontjes en artisjok
- 300 g penne
- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- 1 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui en knoflook ca. 2 min.
- 200 g fijne tuinbonen in blik
- 250 g cherrytomaten
- 285 g gemarineerde artisjokharten
Laat de bonen uitlekken. Halveer de cherrytomaten. Laat de artisjokken uitlekken, vang de olie op en snijd de artisjokken in stukjes.
Schep de bonen, artisjokken en tomaten door de ui en verwarm even mee. Giet de penne af.
- 50 g formaggio da pasta
- ½ el gedroogde tijm
Schep de tijm met 3 eetlepels opgevangen olie door het groentemengsel. Breng op smaak met peper en zout. Warm goed door. Serveer met de geraspte kaas.
combinatietip:
Lekker met een tomatensalade.